Business

Performance is hét buzz word in Silicon Valley

De succesvolste tech-ondernemers van dit moment houden er allemaal een strak werkregime op na. En dat komt verrassend genoeg niét neer op nachtenlang doorhalen op kantoor. Integendeel zelfs. Amazon-baas Jeff Bezos, Microsoft oprichter Bill Gates en Twitter CEO Jack Dorsey zorgen ervoor dat ze voldoende privé tijd inplannen, zodat ze fris en fruitig op het werk verschijnen en optimaal kunnen presteren.

Twitter CEO Jack Dorsey

Twitter’s Dorsey houdt er overigens wel een heel bijzonder regime op na. Hij slaat altijd ontbijt en lunch over – want daardoor voelt hij zich helderder – mediteert twee uur per dag en ligt gegarandeerd om elf uur ‘s avonds op bed. Ook werkt hij twee dagen per week vanuit huis. Voor Intermediair schreef ik een profiel over hem.

Het hoeft zeker niet zo extreem als dat Jack Dorsey het aanpakt, maar slaap is belangrijker dan je misschien denkt. Voor FD Persoonlijk interviewde ik onlangs Els van der Helm, P.hD en ondernemer van start-up Shleep. ‘Het is zo’n ouderwetse gedachte te denken dat de productiviteit omhooggaat als je alleen maar harder werkt,’ zegt zij. ‘We kúnnen minder slapen, maar mensen hebben vaak niet door dat de problemen die ze ervaren door hun slaapgebrek komen.’ Hoe je zorgt dat je voldoende slaap krijgt en antwoord op de vraag wat voldoende slaap eigenlijk is, vind je in mijn artikel Slaap jezelf rijk (en gelukkig). Inclusief tips!

Deel dit bericht:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *