Columns

Column: Macho Man Trump in Florida

Candle in the Wind van Elton John knalt door de boxen als Air Force One met daarin Donald J. Trump landt op Sanford Airport. Het is een wat treurig begin voor de president die eindelijk weer op campagne is na besmet te zijn geraakt met het Coronavirus. Terwijl er toch genoeg supporters speciaal voor hem hier naartoe zijn gekomen.

Trump houdt deze verkiezingsrally naast een hangar op een vliegveld in Florida, waar het op deze oktoberdag ruim dertig graden is. Het publiek heeft al speeches gehoord van Florida gouverneur Ron DeSantis, Trump’s schoondochter Kimberly Guilfoyle en Senator Matt Gaetz. ‘Kijk ze daar staan met hun mondkapjes,’ wijst Gaetz smalend naar de journalisten in het persvak. ‘Ze zijn de enige die er een dragen, maar na drie november moeten ze het mondkapje afdoen en dan kunnen we eindelijk hun blik zien als wij gewonnen hebben.’ Dat Gaetz en passant daarmee ook een belediging maakt naar de Trump-supporters die vandaag ook een mondkapje dragen, deert hem blijkbaar niet.

Het publiek staat dicht op elkaar tijdens de speech van Donald Trump. Foto copyright: barbaranoordermeer.nl

Met een kleine rasp in de keel, maar met genoeg energie praat Trump een uur op zijn publiek in. Gejuich gaat op als hij de favoriete thema’s van zijn supporters benoemd: freedom en law & order. ‘Lock her up’ scandeert het publiek als de naam van Nancy Pelosi valt. Boegeroep klinkt als tegenstanders Biden en Harris aan bod komen, die van Amerika volgens Trump een socialistische staat willen maken. En een staande ovatie volgt als Trump zegt het Second Amendment in stand te houden en patriotisme weer onderdeel wil maken van het onderwijs op Amerikaanse scholen. Ondertussen wordt een man in Biden t-shirt stilletjes weggeleid uit het publiek door beveiligers.

Een momentopname uit de speech van Donald Trump

‘The greatest nation on earth’ is wat Trump vaak aanhaalt deze avond. Het resoneert bij zijn achterban. De Amerikaan is trots op zijn land en wil daarin bevestigd worden. En dat vinden ze bij Donald Trump.

Macho man van de Village People schalt door de boxen als Trump zijn uitgelaten publiek gedag zwaait en Air Force One opstijgt, richting het Witte Huis. Trump is terug op het campagnepad.

Deel dit bericht:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *