Business,  Lifestyle

Hip in de USA: cannabis

Ik dacht dat Nederland liberaal was met softdrugs en Amerika superstreng, maar niks blijkt minder waar. Verschillende Amerikaanse staten zijn het liberale Nederland voorbij gestreefd in de acceptatie van cannabisgebruik. En je ziet dat de wet van de remmende voorsprong ook hierop van toepassing is: daar waar het mag, wordt heel creatief met het ontspannende plantje omgegaan. Daarnaast is het een van de snelstgroeiende sectoren. Volgens het Annual Marijuana Business Factbook komt de verkoop van cannabis dit jaar uit op minimaal $15,7 miljard.

Pandamiepaniek wordt ingetoomd met een paar druppels CBD. Het zit zelfs in hondenkoekjes

Dus zie je in staten als Colorado en Massachusetts velden vol cannabisplanten langs provinciale wegen, duiken in New York, DC en LA hippe cannabisboetiekjes op en gebruiken steeds meer beautymerken een afgeleide van cannabis in hun producten. Bij huiselijke dinertjes komen na afloop voorgedraaide joints op tafel als afzakkertje na een copieuze maaltijd. Examenstress en pandemiepaniek worden ingetoomd met een blowtje of een paar druppels CBD olie. Het zit zelfs in hondenkoekjes.

Voor FD Persoonlijk dook ik in de toenemende populariteit van cannabis in Amerika en interviewde onder andere auteur Nikki Furrer over haar boek A women’s guide to cannabis.

Deel dit bericht:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *