Lifestyle

Reportage: Tussen de alligators

Zijn galerie in New Orleans greep in 2016 al een keer mijn aandacht. We waren op rondreis door de zuidelijke staten van Amerika, trokken met een camper van Californië naar Florida. Terwijl we door de knusse straten van Nola slenterden vol kitscherige ‘art shops’ stuitten we op een pand waar het werk er wèl heel professioneel uitzag. Frank Relle maakt foto’s van woningen in de stad en de natuur in de omgeving; moerassen, verlaten waters, bomen die allerlei vormen aan lijken te nemen. De ogenschijnlijk simpele beelden hebben veelal een sinistere sfeer.

Fast forward twee-en-een-half jaar later. Weer struinen we door de straatjes van Nola, vergapen ons aan de mooie architectuur en stuiten dan op die galerie in Royal Street. De plafondhoge deuren staan uitnodigend open en we betreden het ruime pand. Een donkerhouten vloer met witte muren. En opnieuw zijn we verrast door de pakkende foto’s. Achterin speelt een video, waarop de artiest aan het werk is. We zien Relle zwoegend in de moerassen en even later aan de waterkant een tentje voor de nacht opzetten. De schitterende fotografie in combinatie met de noeste, primitieve werkwijze van Relle fascineren me. Dit is een verhaal. Ik laat mijn gegevens achter bij de galeriehouder en al snel neemt Frank contact me op.

Frank Relle fotografeert alleen bij volle maan. In die paar dagen per maand gaat hij met een assistent, een grote bus met zijn apparatuur en etenswaar voor een week èn zijn bootje, op pad. Overdag verkent hij de omgeving, ´s avonds neemt hij zijn apparatuur mee en ligt dan uren in het water. Dat is niet zonder gevaar.

September 2019 mocht ik met Frank Relle en zijn assistent mee naar Lake Fausse Point State Park, Louisiana. Mijn reportage hierover verscheen in FD Persoonlijk.

Frank Relle aan het werk in Lake Fausse Point State Park

Deel dit bericht:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *