Madam President

Marianne Williamson: na Trump de liefde

In een veld met 20 deelnemers zijn er altijd een paar ‘anders’. Bij het eerste debat van presidentskandidaten van de Democratische Partij (DNC) in Miami waren dat in ieder geval tech-ondernemer Andrew Yang en Marianne Williamson, auteur en spiritueel coach.

Williamson (1952) viel vooral op door, nou ja, onverwachte uitspraken. “Mijn eerste telefoontje [vanuit het Witte Huis, red.] is naar de minister president van Nieuw Zeeland, die zei dat het haar doel is om van Nieuw Zeeland het beste land voor kinderen te maken.” Het internet ontplofte. “En ik zal haar zeggen ‘Girlfriend, you are so on‘, want de Verenigde Staten gaat de beste plek worden voor een kind om op te groeien.”

Twitter werd gek.

En Williamson? Zij sloot af met de wens Donald Trump het Witte Huis uit te krijgen met een boodschap over de liefde.

Marianne Williamson tijdens het debat in Miami

Zuur gezegd kun je stellen dat ze door haar optreden in ieder geval haar boeken onder de aandacht heeft gebracht. Dat zal de verkoop geen windeieren leggen. Aan de andere kant kom je ook niet zomaar op het podium namens de DNC te staan. Dit was de top-20 van wat de partij op dit moment te bieden heeft. Die óf hoog genoeg in officiële peilingen moeten staan óf minstens 65.000 donoren binnen gehaald hebben, waarvan 200 in 20 verschillende staten. Marianne Williamson is daar dus een van. Drie andere kandidaten, met alle drie politieke ervaring, haalden het podium bij voorbaat niet. En die boeken? Die verkochten zichzelf ook al; zeven ervan behaalden in het verleden al de bestseller lijst van de New York Times.

Ook Trump was een outsider. Ook Obama leek medio 2006 niet de gedroomde president van Amerika

Bij de vorige verkiezingen was Trump de grote outsider. Hij maakte daar zijn unique selling point van en we weten hoe dat is afgelopen. En in 2006 was Barack Obama ook maar gewoon een senator uit Illinois.

Na de harde aanvallen van de huidige president heeft de meerderheid van de Amerikanen misschien wel behoefte aan een boodschap die verenigt, van naastenliefde. Williamson for president? Gelukkig is het nog veel te vroeg om daar al uitspraken over te hoeven doen. Ondertussen zijn de Republikeinen naar verluidt aan het doneren om haar in de race te houden.

Williamson heeft eigenhandig een miljoenen business opgezet. Wat is de claim to fame van deze vrouw? Wat maakt Marianne Williamson tot de spiritueel coach van miljoenen Amerikanen, onder wie Oprah Winfrey? Over haar werk schreef ik onlangs dit profiel voor Intermediair.

Deel dit bericht:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *