Tech,  zelf leren programmeren

Zo bouwde ik mijn eerste app

In de nadagen van mijn 100 dagen coderen challenge was ik even helemaal klaar met JavaScript. Doordat het curriculum in mijn ‘digitale studieboek’ op freeCodeCamp steeds ingewikkelder wordt en zo in elkaar steekt dat je steeds wat nieuws doet, beklijft het bij mij op den duur minder. Ik herken en begrijp wat er staat, maar uit mezelf de juiste code verzinnen en schrijven vind ik moeilijk. Als ik op het punt kom dat ik een oefening eigenlijk niet meer uit kan voeren zonder bij het antwoord te spieken, ben ik er klaar mee. Ik kan even geen string, regular expressions of higher order arrow functions meer zien.

Op Dag 98 van de challenge besluit ik het over een hele andere boeg te gooien. Weg met JavaScript, ik ga een app bouwen.

Om me grondig voor te bereiden bekijk ik enkele instructiefilmpjes op YouTube. Allemaal handige, overzichtelijke stappenplannen. In gedachten bouw ik een app met allemaal coole features, maar zoals wanneer je net Chinees leert je meestal ook niet meteen een hele TedTalk in volzinnen kan houden, is mijn eerste app ook niet meteen van het hoogste niveau. Mijn beginnersapp kan aftellen van 10 tot 1, de code-variant van Nǐ hǎo zeg maar. Ik bouwde mijn app in het programma Android Studio met behulp van de tutorial How to Make an Android App for Beginners.  Als je een app wil bouwen voor de iPhone download je twee programma’s, namelijk XCode (waar je apps mee bouwt) en Swift (de codeertaal om de apps mee te schrijven). Op YouTube staan veel instructiefilmpjes over hoe je dit aan kunt pakken, bijvoorbeeld van Code with Chris. Dit smaakt naar meer en de kennis van html en JavaScript heeft me bij het bouwen zeker geholpen. Was het toch nog allemaal ergens goed voor.

 

Deel dit bericht:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *