About Barbara

Barbara als journalist

Met 17 jaar ervaring in het verslaan van nieuws en het op aantrekkelijke manier vertellen van verhalen, is Barbara gepokt en gemazeld in de journalistiek. Barbara behaalde haar bachelor Media & Informatie Management aan de Hogeschool van Amsterdam, en haar post Graduate en haar Masters in bi-media Journalism (radio & tv) aan de University of Leeds in Groot-Brittannië. Ze liep stage in Londen en Leeds en werkte achtereenvolgens bij de VPRO en BNR Nieuwsradio. Daar werkte Barbara zich op van bureauredacteur tot eindredacteur en van verslaggever tot presentator. In 2008 leidde ze voor BNR het team dat de Amerikaanse presidentsverkiezingen versloeg en was ze als eindredacteur verantwoordelijk voor de live nieuwsuitzendingen vanuit Los Angeles en New York. In dat jaar won zij als eindredacteur van het BNR programma On the Move de prestigieuze Marconi Award.

Tot begin 2018 stuurde Barbara als chef thematische programmering de redacties van ca. 15 programma’s aan en verving ze de hoofdredacteur bij diens afwezigheid.

Door een verhuizing naar Washington DC lonkte een nieuw avontuur. Als freelance journalist zijn haar opdrachtgevers bekende Nederlandse nationale media, zoals het Financieele Dagblad, Intermediair en BNN/Vara. Een selectie van haar werk vind je op deze website.

Samenwerken? Barbara is beschikbaar voor interviews en het maken van artikelen en rtv producties. Neem contact met haar op via email of telefoon.

Barbara als voice-over

Vier jaar lang was Barbara een van de station voices van BNR Nieuwsradio en in die rol dagelijks op de radio te horen. Ze klom iedere dag met audiovormgever/producer André Dortmont de studio in om nieuw werk in te spreken. Barbara weet precies wat een tekst nodig heeft om tot leven te komen. Haar stem is te horen in radiospotjes, instructiefilmpjes en webinars.    

Samenwerken? Barbara is beschikbaar als stem voor jouw productie. Neem contact met haar op via email of telefoon.

Barbara als podcaster

De intimiteit van het gesprek is wat Barbara zo boeiend vindt aan de podcast. Zowel als spreker, als interviewer of als editor. Ze beschikt over professionele opnameapparatuur is zeer ervaren in het monteren. Momenteel werkt Barbara aan de podcast Work in Progress, die twee keer per maand verschijnt en ze lanceert binnenkort haar eigen podcast Guts & Glory.

Samenwerken? Barbara is beschikbaar voor jouw podcast. Neem contact met haar op via email of telefoon

Barbara bij evenementen

Als dagvoorzitter bij evenementen stond Barbara voor volle zalen. Ze modereerde een bijeenkomst voor accountantskantoor EY in het Engels voor een publiek van 1200 man. Ook voor onder andere Facebook, het Anne Frank Huis en Marktplaats stond Barbara op het podium.

Barbara weet hoe een evenement de juiste energie krijgt. Als concept developer bij de FD Mediagroep ontwikkelde ze formats voor diverse bijeenkomsten. Ze werkte in die hoedanigheid in opdracht voor onder andere KLM, ING, Yacht, de ANWB, ASN Bank, Robeco en Nyenrode Business University.

Samenwerken? Barbara is beschikbaar als spreker of dagvoorzitter bij jouw event. Neem contact met haar op via email of telefoon